Voornaam & achternaam:
Erik Panis

Geboortedatum & plaats:
13 november 1970, Genk (B)

Functie:
Manager Exhibitions – Manager InterClassics

erik panis interclassics

Hoe lang werk je al voor InterClassics?
Sinds juni 2009, al heb ik in een verder verleden (1997 – 2001) ook al meegewerkt aan InterClassics (toen alleen nog Maastricht)

Welke auto zie je graag maar is stiekem best not done?
Welke auto not done is, dat is uiteraard erg subjectief. Mijn voorkeur van klassieke auto’s zit duidelijk in de Italiaans/Duitse hoek. Maar stiekem kan ik ook meer en meer genieten van een jaren ’60 american muscle car zoals bijvoorbeeld de Ford Shelby Mustang.

Wat is je mooiste herinnering aan InterClassics?
Dat is een moeilijke. Elke editie, of het nu in Maastricht of Brussel is, is een hoogtepunt waar je het hele jaar naar toe werkt met het team.

Maar enkele highlights voor mij;

  • het avontuur van de eerste meteen geslaagde editie in Brussel in 2015 en de jaarlijkse positieve ontwikkeling ervan;
  • het overschrijden van de grens van 30.000 bezoekers in Maastricht in 2018 en het vasthouden daarvan;
  • het ontvangen van Thierry Boutsen als speciale gast voor de opening van InterClassics Brussels 2016, in het kader van ons thema “The legends of Spa Francorchamps”;
  • Het ontvangen van Bernard van Oranje tijdens de InterClassics Preview Night van ICM 2019 in het kader van zijn stichting Lymph & Co;
  • het vieren van het 25-jarig jubileum van ICM in 2018 met een unieke verzameling auto’s op ons showpaviljoen;
  • tijdens datzelfde jaar live in de nationale TV ochtendshow (om 06.15 uur) een interview mogen geven vanuit de origininele James Bond Aston Martin DB5 die bij ons gepresenteerd stond;
  • de presentatie van de “Big Five”, de 5 nationale motormusea (Autoworld Brussels, Louwman Museum, Beaulieu National Motor Museum, Cité de l’Automobile Collection Schlumpf, Museo Nazionale dell’Automobile) tijdens ICB 2017. Dit was nog nooit vertoond tijdens een andere Oldtimerbeurs;
  • De samenwerking met Matteo Panini voor het 100 Jaar Maserati thema tijdens ICM 2014 en een bezoek aan zijn eigen Maserati Museum in Modena.

Ik kan zo nog wel even doorgaan … veel mooie herinneringen dus waarbij ik ook uitkijk naar het hoofdthema van de volgende editie van ICB… later meer hierover!

Wat is je dierbaarste bezit?
In het kader van IC is dat toch wel mijn 911 uit 1977.

Wanneer en hoe is je passie voor auto’s begonnen?
Ik ben altijd wel een autoliefhebber geweest, maar mijn passie voor klassieke auto’s is begonnen door mijn participatie in de organisatie van InterClassics Maastricht eind jaren ’90. Ik zal mijzelf nooit een grote kenner noemen. Maar ik hou van het wereldje en heb grote affiniteit ermee. Mijn passie ligt vooral in het design, de passie, de historie en het verhaal achter de auto.

Welke film moet je echt kijken als je een oldtimer fan bent?
Voor mij is dat dan toch de recente film Ford v Ferrari uit 2019. De Film over het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby en autocoureur Ken Miles. Samen bouwden zij een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966. Een schitterend in beeld gebracht stukje autorace geschiedenis.

Als geld geen rol zou spelen welke wagen zou thuis in je garage staan?
Er zijn zoveel prachtige auto’s die in mijn garage zouden mogen staan. Maar als ik er dan toch één zou mogen uitkiezen dan wordt het de Aston Martin DB4 Zagato.

Welk thema staat er bovenaan je verlanglijstje voor de volgende editie van InterClassics Maastricht of Brussels?
Voor de komende editie van InterClassics Brussels (20 t/m 22 november 2020)  hebben we dit jaar gekozen voor een thema dat al lang op mijn verlanglijstje staat…  Ik kijk er erg naar uit om hieraan vorm te geven. Binnenkort mag ik jullie hierover meer vertellen…

© 2021 MECC Maastricht