Days of Elegance moet uitgroeien tot meest luxueuze auto event in Nederland

Maastricht, 29 juni 2021 – Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 vindt de eerste editie van ‘InterClassics Days of Elegance’ plaats op het landgoed van Chateau St. Gerlach in Valkenburg nabij Maastricht. Dit nieuwe evenement,  georganiseerd door het automotive team van MECC Maastricht, moet uitgroeien tot het meest luxueuze auto-evenement van Nederland. Het nieuwe evenement staat los van de jaarlijkse oldtimerbeurzen InterClassics Maastricht in MECC Maastricht en InterClassics Brussels in Brussels Expo.

Erik Panis, Manager InterClassics: “Door de samenwerking met onze partners kunnen wij als organisatie een hoogwaardig evenement met internationale allure presenteren. Samen streven we ernaar om het meest exclusieve auto evenement van Nederland te worden. Deelnemers en bezoekers worden ondergedompeld in de gastvrijheid van het bourgondische zuiden, terwijl ze kunnen genieten van de meest unieke automobielen en luxe lifestyle producten. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de presentatie en de kwaliteit van het evenement op het hoogste niveau te positioneren.” 

De organisatie van InterClassics zet hiermee de eerste stap in haar lange termijn strategie, waarmee ‘InterClassics’ wordt ingezet als sterk automotive merk in een bredere context dan enkel oldtimerbeurzen. Onderdeel van de strategie zijn diverse nieuwe automotive events. Naast InterClassics Brussels in november 2021, InterClassics Maastricht in januari 2022 en InterClassics Days of Elegance in juni 2022 maakt de organisatie binnenkort nog een aantal nieuwe initiatieven bekend. 

Programma InterClassics Days of Elegance 
Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 worden de meest exclusieve classic cars gepresenteerd in diverse categorieën en gejureerd door een internationaal gerenommeerde jury  tijdens het ‘Concours of Elegance’. Op de zaterdag kunnen bezitters van klassieke auto’s en moderne super-cars deelnemen aan een sportieve Classic Rally & GT Rally, door de Limburgse heuvels en het Belgische en Duitse achter landschap met vertrek en aankomst bij Chateau Neercanne. De dag zal worden afgesloten met ‘Night of Elegance’ gala avond bij Chateau St. Gerlach. Tijdens het gehele weekend worden de mooiste en meest exclusieve lifestyle producten aangeboden en nieuwe exclusieve automobielen, de klassiekers van de toekomst, gepresenteerd in de kunsttuin van Chateau St. Gerlach. Gerenommeerde klassieke autohandelaren bieden tevens het mooiste uit hun collectie aan. Het gastronomisch team van Les Salons, het restaurant van Chateau St. Gerlach, zal zorgdragen voor de culinaire invulling van het weekend met ingrediënten die lokaal zijn ingekocht en geoogst uit de tuinen van het landgoed. 

Locatie Chateau St. Gerlach  
In de 12de eeuw trok kluizenaar Gerlachus zich terug in het Geuldal om er te bidden en regelmatig op bedevaart te gaan naar het graf van Servatius van Maastricht. Na zijn dood en heiligverklaring werd zijn graf een bedevaartoord en werd er een klooster met kloosterkerk gebouwd. Inmiddels bijna 1000 jaar later dient Chateau St. Gerlach als hotel en restaurant en is het onderdeel van de gerenommeerde Relais & Chateaux groep. De Amerikaanse president George W. Bush en de Rolling Stones waren hier al te gast. De grandeur van het kasteel, omgeven met authentieke bijgebouwen, uitgestrekte parken, tuinen en wijngaard, vormen op 18 en 19 juni 2022 het podium van de eerste editie van InterClassics Days of Elegance.

De eerste editie van InterClassics Days of Elegance vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022  in Chateau St. Gerlach. Informatie & entreetickets: www.daysofelegance.eu 

IC DOE 2022 jaarbeeld A3 0521 v1

Voor deze gelegenheid stapt racelegende Jacky Ickx opnieuw in de meest iconische wagen uit zijn racegeschiedenis. De indrukwekkende Ford GT 40 waarmee hij dé race reed die de geschiedenisboeken in ging omwille van zijn protestactie bij de start van Le Mans 1969! De wegen rond het Atomium, het statige Paleis 5 van Brussels Expo, de Ford GT 40 en de BMW 700 die de start van zijn carrière kenmerkt vormden het decor van deze speciale videoboodschap.

De 75ste verjaardag van Jacky Ickx, nog steeds één van de grootste Belgische sporticonen aller tijden, zou dit weekend (20, 21 en 22 november 2020) grootst gevierd worden tijdens de zesde editie van de oldtimerbeurs InterClassics Brussels in Brussels Expo. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus zijn wij genoodzaakt de beurs te verplaatsen naar 19, 20 en 21 november 2021.

Voor deze bijzondere exposite van circa 15 wagens werken wij nauw samen met Porsche Belgium, de IMR Club (Jacky Ickx Club), het Porsche Museum in Stuttgart en diverse privé verzamelaars. Daarnaast zullen de 400 aanwezige exposanten in totaal meer dan 1.000 classic cars en aanverwante automobilia te koop aanbieden.

 

JACKY STILL2

 

 

De zesde editie van InterClassics Brussels, welke van 20 t/m 22 november plaatsvindt in Brussels Expo, zal in het teken staan van de 75ste verjaardag van Jacky Ickx. Deze ware racelegende heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd als zesvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, achtvoudig Grand Prix winnaar in de Formule 1, vijfvoudig winnaar in de 1000 km van Spa Francorchamps, winnaar van de 1983 editie van Paris Dakar en nog veel meer. Het bezorgde hem in 2017 de prestigieuze World Sports Legend Award. De meest iconische wagens uit de racegeschiedenis van Ickx, nog steeds één van de grootste Belgische sporticonen aller tijden, zijn drie dagen lang te bewonderen in Brussels Expo. Voor deze bijzondere expositie van circa 15 wagens zal de organisatie van InterClassics Brussels nauw samenwerken met Porsche Belgium, de IMR Club (Jacky Ickx Club), het Porsche Museum in Stuttgart en diverse privé verzamelaars. Daarnaast zullen de 400 aanwezige exposanten in totaal meer dan 1.000 classic cars en aanverwante automobilia te koop aanbieden. 

Mr. Le Mans
Zes keer won Ickx de 24 uur van Le Mans, behaalde acht overwinningen en 25 podiumplaatsen in de Formule 1. Hij racete onder andere voor Cooper, Ferrari, Brabham, Williams, Mclaren en Lotus. Daarnaast won hij ook de Can-Am kampioenschap in 1979 en is hij voormalig winnaar van de Dakar Rally. De meest bekende overwinning van Ickx  is de 24 uur van Le Mans in 1969. Deze legendarische overwinning met de Ford GT40 staat veel liefhebbers in het geheugen gegrift. Ickx won niet alleen zijn eerste Le Mans wedstrijd maar zorgde ook voor een impactvolle verandering in de startprocedure. Sinds mensenheugenis sprintten de coureurs naar de opgestelde wagens, zo ook de 44 coureurs toen in 1969 het startschot gegeven werd van de 37ste editie van Le Mans. Ickx weigerde, uit onvrede voor de gevaarlijke startprocedure, echter als enige aan de kenmerkende ‘Le Mans start’ sprintend deel te nemen en wandelde rustig naar zijn Ford GT40. Ickx vertrok als laatste maar ging als eerste over de eindstreep. “Als je 24 uur te gaan hebt, is een dergelijke start onzin” was zijn toenmalige commentaar. Dankzij de protestactie van Jacky Ickx werd de 'Le Mans Start' het daaropvolgende jaar niet meer toegepast. Dit betekende een grote stap vooruit voor de veiligheid van de coureurs. De overwinning wordt, net als de overwinning van Juan Manuel Fangio op de Nürburgring in 1957, als een der grootste overwinningen in de geschiedenis van de autosport gezien. 

65 years Elva – the birth of McLaren
Naast de 75ste verjaardag van Jacky Ickx kijkt InterClassics Brussels ook terug naar de historie van het Britse autosportmerk Elva (“Elle va” – she goes). Bij het grote publiek misschien niet bekend, maar het in 1955 ontstane merk speelde een belangrijke rol bij de geboorte van het automerk dat het hart van iedere autosportliefhebber harder doet kloppen, McLaren. De laatste Elva die werd gebouwd was ook de eerste Mclaren, de McLaren-Elva mk 1A en 1B. Als eerbetoon brengt McLaren dit jaar de 800 pk sterke McLaren-Elva Barchetta uit. In samenwerking met Minister van Staat Guy Verhofstadt (Elva kenner en verzamelaar) en McLaren Brussels wordt de korte maar boeiende historie gepresenteerd tijdens de beurs van 20 t/m 22 november in Brussels Expo. 

InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 20 t/m zondag 22 november 2020  in paleis 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen vanaf € 12,50  (t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 17,50). Gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar. Uiteraard nemen wij alle covid19 voorschriften in acht. Indien InterClassics Brussels 2020 onverhoopt niet kan doorgaan blijven alle tickets geldig voor de volgende editie van InterClassics Brussels.

interclassics brussels 2020 jaarbeeld

De zesde editie van InterClassics Brussels, de jaarlijkse oldtimerbeurs in Brussels Expo, is uitgesteld naar november 2021. De 75ste verjaardag van Jacky Ickx, nog steeds één van de grootste Belgische sporticonen aller tijden, zou tijdens de beurs op 20, 21 en 22 november 2020 grootst gevierd worden. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de aanhoudende onzekerheid over verdere ontwikkelingen is de organisatie genoodzaakt de beurs te verplaatsen naar 19, 20 en 21 november 2021.  

De invulling voor de zesde editie van InterClassics Brussels verliep voortvarend. De collectie aan topstukken voor beide thema’s was definitief en de plattegrond was grotendeels gevuld. Het COVID-19 protocol lag klaar en de beurs kon in een veilige ‘corona-proof’ omgeving plaatsvinden, volledig in lijn met de richtlijnen van de Belgische overheid. Echter gezien de verwachting dat de beperkende maatregelen om het virus in te dammen nog geruime tijd van kracht blijven, waaronder ook de reisbeperkingen, kan de organisatie de kwaliteit van de beurs op dit moment onvoldoende garanderen. In samenspraak met sponsoren en stakeholders is daarom besloten de beurs te verplaatsen naar november 2021.

‘De internationale koers die wij de laatste jaren succesvol hebben ingezet, zou tijdens de zesde editie van InterClassics Brussels 2020 nog meer tot uiting komen. Nog nooit eerder was de internationale belangstelling van exposanten en bezoekers zo groot. Een effort waar wij als team hard voor hebben gewerkt en enorm trots op zijn. Wij kijken terug naar 2019 als onze beste editie ooit, maar de verwachtingen voor 2020 waren nog hoger gespannen. Extra zuur dat wij gedwongen zijn om deze beslissing nu te moeten maken. Ik ben ervan overtuigd  dat wij volgend jaar, samen met alle partners en relaties die ons ook nu trouw blijven, een topeditie van InterClassics Brussels gaan neerzetten’, aldus Erik Panis – Beursmanager InterClassics.

De editie in 2021 blijft in het teken staan van de 75ste verjaardag van Jacky Ickx. Het tweede thema ‘65 years Elva – the birth of McLaren’ en de veiling van Noble Auctions zullen volgend jaar eveneens op de agenda blijven staan.  

De zesde editie van InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 19 t/m zondag 21 november 2021  in paleis 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Alle inschrijvingen voor editie 2020 blijven geldig voor de editie in 2021 evenals de reeds aangekochte entreetickets. 

 

Jaarbeeld 2021 pers NL

De vijfde editie van InterClassics Brussels was de beste editie ooit voor zowel bezoekers, exposanten als de organisatie. Afgelopen drie dagen werd de oldtimerbeurs bezocht door bijna 25.000 enthousiaste kopers en liefhebbers. Exposanten zijn met name erg te spreken over de kwaliteit van de bezoekers en het internationale karakter van de beurs. Met het hoofdthema ‘Great Italian Designers’ werd er een hommage gebracht aan de vijf van de meest legendarische auto ontwerpers ooit. Een unieke verzameling van klassiekers ontworpen door Pininfarina, Bertone, Zagato, Touring en Ghia werd in beeld gebracht door in totaal vijftien klassiekers. Naast het hoofdthema stond de 100ste verjaardag van Bentley in de spotlight als tweede thema. In samenwerking met Bentley Belgium en Bentley Heritage UK werd een uitzonderlijke collectie gepresenteerd van topstukken uit de 100-jarige geschiedenis van het merk.

Nieuw dit jaar was de deelname van Noble Auctions waar een uitgebreide collectie, aan klassieke auto's, vintage motorfietsen, vooroorlogse raceauto’s en schuurvondsten, te koop werd aangeboden. De prijscategorieën varieerden van hoog naar laag en waren daardoor interessant voor elke portemonnee. Diverse kunstenaars, galerieën en kunsthandels toonden een divers aanbod van hun mooiste werken, uiteraard allemaal ‘classic car’ gerelateerd in de Art Area. In het clubgedeelte op de beurs was de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV), met meer dan 50.000 leden, prominent aanwezig. In een heuse BFOV Village presenteerden diverse clubs van oude voertuigen zich en konden de bezoekers terecht met alle vragen aangaande de oldtimers. In de AutoScout24 Area werd particulieren de gelegenheid geboden om hun klassiekers te koop aan te bieden. Erik Panis, Manager InterClassics: “Door de internationale koers die wij ingezet hebben, en in de toekomst nog verder zullen ontwikkelen, hebben wij een plek tussen de grote internationale classic car shows inmiddels meer dan verdiend. Als fier man kijk ik dan ook, samen met mijn team, terug naar wederom een geslaagde editie van InterClassics Brussels”.

“InterClassics Brussels is hét enige classic car evenement in België met een internationaal karakter. In vijf jaar tijd heeft de organisatie van InterClassics een waardevol classic car evenement teruggebracht naar de Europese hoofdstad Brussel inclusief een internationaal handelspubliek. Gezien de snelheid waarmee dit evenement gegroeid is, beloofd dit alleen nog maar meer voor de toekomst van InterClassics Brussels”, aldus Bernard Marreyt - Marreyt Classics.

Julian Messent - Historic Competition Services: “De beurs wordt ieder jaar beter, de kwaliteit van de exposanten maar ook van de bezoekers gaat omhoog. Voor ons was deze zondag de beste ooit van alle beurzen waaraan wij eerder deelgenomen hebben”.

Jo Peeters – Product Manager D’Ieteren Porsche Import: “De Heritage van Porsche is heel belangrijk voor ons aangezien 70% van alle Porsches die ooit gemaakt zijn vandaag de dag nog steeds op de baan rijden. Ondanks dat er door de overheid meerdere beperkingen worden gecreëerd ten aanzien van de markt zien wij een grote opkomst aan bezoekers tijdens deze vijfde editie van de beurs. InterClassics Brussels is daarmee een mooi uithangbord voor ons classic car segment richting deze vele bezoekers”.

Axel Persoons – Noble Auctions: “Onze eerste deelname aan InterClassics Brussels ervaren wij als een groot succes. Deze beurs heeft ons veel waardevolle contacten opgeleverd met internationale collectioneurs en kenners”.

De zesde editie van InterClassics Brussels zal plaatsvinden van vrijdag 20 t/m zondag 22 november 2020 in Brussels Expo. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.be.

rsz 320191115 interclassics brussels gerlach delissen photography 2

Pagina 1 van 6

© 2021 MECC Maastricht