30 Bugatti’s op InterClassics Brussels

De historie van Bugatti is het hoofdthema van de eerste editie van InterClassics Brussels. Aan de hand van maar liefst bijna 30 Bugatti’s wordt de geschiedenis van dit befaamde merk gepresenteerd in Brussels Expo. De eerste editie van InterClassics Brussels vindt dit jaar plaats van 6  t/m 8 november. De organisatie van de oldtimerbeurs heeft echter al ruime ervaring: InterClassics Maastricht vindt in januari 2016 voor de 23ste keer plaats in MECC Maastricht.

InterClassics Brussel 2015.48 Dé Bugatti Brown  
Autoworld Brussels stelt speciaal voor InterClassics Brussels de bijzondere Bugatti Brown ter beschikking. Deze opvallende blauwe Bugatti is een creatie van een Frans-Britse kunstenaar genaamd James (Jacques) Brown, die het begin jaren vijftig het polyester ontdekte. Met dit materiaal ontwierp hij een verbluffende carrosserie op het chassis van een Bugatti 57 van 1938. De carrosserie van de Bugatti Brown werd later teruggevonden op een binnenplaats en in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Erik Panis, directeur InterClassics is verguld met de deelname van de Brown: “De Bugatti Brown is een waar kunstwerk. Het is een eer dat wij deze mogen toevoegen aan de bijzondere collectie Bugatti’s op InterClassics Brussels’.

Bugatti T57 ch.no. 57589 en Bugatti T37 ch.no. 37246
Naast de unieke Bugatti Brown wordt ook de Bugatti T57 'Aravis tentoongesteld. Deze wagen is ontworpen door Albert d'Ieteren voor ene Mr. Baggage. Het chassis (#57589) werd op 9 maart 1938 afgeleverd aan D'Ieteren's Brussels workshop en voorzien van D'Ieteren carrosserie ontwerp # 5219. Het is een van slechts twee Type 57's met carrosserie van Albert D'Ieteren. Na een restauratie is de wagen in 2009 getoond in de speciale Bugatti klasse op Pebble Beach en heeft hij deelgenomen aan de Rolex Tour.

Ook de Bugatti T37 ch.no. 37246 is te bewonderen. Dit unieke exemplaar werd in 1927 direct van de Bugatti fabriek naar Sicilië gebracht en geleverd aan Elisabeth Junek: één van de eerste en meest gerenommeerde vrouwelijke autocoureurs ter wereld. Zij gebruikte de wagen als oefenauto voor de Targa Florio en reed dagelijks een of meerdere oefenrondes van 108 km. De 37246 werd daarom speciaal uitgerust om beter en sneller te rijden op de ruwe en stoffige Siciliaanse wegen van die tijd.

Unieke collectie
Bugatti is een grensverleggend sportwagenmerk dat wonderen heeft verricht op het circuit. Erik Panis legt uit: ‘Na 22 edities van InterClassics Maastricht organiseren wij deze internationaal gerenommeerde beurs nu voor het eerst ook in Brussel. Dan moet je flink uitpakken en dat doen we met Bugatti. Ik kan u verzekeren, de collectie die we gaan exposeren is een must voor elke oldtimerliefhebber’.

InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 6 t/m zondag 8 november 2015 in Brussels Expo. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 11,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 14,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. www.interclassics.be

 

© 2021 MECC Maastricht