Eerbetoon aan ‘World Expo 58’ tijdens InterClassics Brussels groot succes

Vanochtend is de vierde editie van InterClassics Brussels van start gegaan in Brussels Expo. Eregasten van de Nocturne van InterClassics Brussels, welke werd gepresenteerd door televisiepersoonlijkheid Marlène de Wouters, waren Burgemeester van Brussel Philippe Close en Miss Expo ’58 Jacqueline Lejong. ‘60 years World Expo / Cars of ’58’ is het hoofdthema van de beurs. Het jubileum van de World Expo 58 wordt gevierd middels een bijzondere expositie waarbij een unieke verzameling van voertuigen uit het straatbeeld van het jaar 1958 gepresenteerd worden in samenwerking met de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen. Naast het hoofdthema wordt er aandacht besteed aan ’70 years Porsche 356’ en is er een uitzonderlijke collectie van de Porsche 356 te zien.

De BFOV is wederom prominent aanwezig met een BFOV Village waar tevens diverse workshops te volgen zijn voor zowel bezoekers als exposanten. In de Art Area tonen diverse kunstenaars, galerieën en kunsthandels een divers aanbod van hun mooiste werken, uiteraard allemaal ‘classic car’ gerelateerd. Nieuw dit jaar is de AutoScout24 Area waar diverse klassiekers aangeboden worden door particulieren. Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden voor alles gerelateerd aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia. In totaal worden op de beurs meer dan 1.000 klassiekers door zo’n 400 exposanten te koop aangeboden. De beurs is dit jaar verhuisd naar Paleis 5, ook wel bekend als het ‘Grand Palais’ en Paleis 6, 7 en 9 waarmee de beurs met 3300 M2 is gegroeid ten opzichte van 2017.

Erik Panis, Manager InterClassics: “Mooi om te zien dat onze bezoekers zo enthousiast zijn over het hoofdthema ‘60 years World Expo / Cars of ’58’. Het straatbeeld uit het jaar 1958 dat wij hebben nagebootst, met onder andere de originele Superia Pousse Pousse, speciaal gemaakt voor de World Expo wordt enorm gewaardeerd door de bezoekers. Voor de wereldtentoonstelling van 1958, die plaatsvond op een reusachtig terrein van maar liefst 200 hectare, moest een praktisch vervoersmiddel gemaakt worden om voetgangers te vervoeren. Deze driewielers, met bestuurder, konden twee personen vervoeren en reden over de gehele tentoonstelling. De Superia Pousse Pousse is de enige nog bestaande originele Pousse Pousse van Expo '58 en te zien op de beurs samen met 22 voertuigen uit 1958 en diverse originele memorabilia op een unieke wijze gepresenteerd.”

InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 16 t/m zondag 18 november 2018 in paleis 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 12,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 15,00. Kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.be.

© 2020 MECC Maastricht