Beste editie InterClassics Brussels ooit

De vijfde editie van InterClassics Brussels was de beste editie ooit voor zowel bezoekers, exposanten als de organisatie. Afgelopen drie dagen werd de oldtimerbeurs bezocht door bijna 25.000 enthousiaste kopers en liefhebbers. Exposanten zijn met name erg te spreken over de kwaliteit van de bezoekers en het internationale karakter van de beurs. Met het hoofdthema ‘Great Italian Designers’ werd er een hommage gebracht aan de vijf van de meest legendarische auto ontwerpers ooit. Een unieke verzameling van klassiekers ontworpen door Pininfarina, Bertone, Zagato, Touring en Ghia werd in beeld gebracht door in totaal vijftien klassiekers. Naast het hoofdthema stond de 100ste verjaardag van Bentley in de spotlight als tweede thema. In samenwerking met Bentley Belgium en Bentley Heritage UK werd een uitzonderlijke collectie gepresenteerd van topstukken uit de 100-jarige geschiedenis van het merk.

Nieuw dit jaar was de deelname van Noble Auctions waar een uitgebreide collectie, aan klassieke auto's, vintage motorfietsen, vooroorlogse raceauto’s en schuurvondsten, te koop werd aangeboden. De prijscategorieën varieerden van hoog naar laag en waren daardoor interessant voor elke portemonnee. Diverse kunstenaars, galerieën en kunsthandels toonden een divers aanbod van hun mooiste werken, uiteraard allemaal ‘classic car’ gerelateerd in de Art Area. In het clubgedeelte op de beurs was de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV), met meer dan 50.000 leden, prominent aanwezig. In een heuse BFOV Village presenteerden diverse clubs van oude voertuigen zich en konden de bezoekers terecht met alle vragen aangaande de oldtimers. In de AutoScout24 Area werd particulieren de gelegenheid geboden om hun klassiekers te koop aan te bieden. Erik Panis, Manager InterClassics: “Door de internationale koers die wij ingezet hebben, en in de toekomst nog verder zullen ontwikkelen, hebben wij een plek tussen de grote internationale classic car shows inmiddels meer dan verdiend. Als fier man kijk ik dan ook, samen met mijn team, terug naar wederom een geslaagde editie van InterClassics Brussels”.

“InterClassics Brussels is hét enige classic car evenement in België met een internationaal karakter. In vijf jaar tijd heeft de organisatie van InterClassics een waardevol classic car evenement teruggebracht naar de Europese hoofdstad Brussel inclusief een internationaal handelspubliek. Gezien de snelheid waarmee dit evenement gegroeid is, beloofd dit alleen nog maar meer voor de toekomst van InterClassics Brussels”, aldus Bernard Marreyt - Marreyt Classics.

Julian Messent - Historic Competition Services: “De beurs wordt ieder jaar beter, de kwaliteit van de exposanten maar ook van de bezoekers gaat omhoog. Voor ons was deze zondag de beste ooit van alle beurzen waaraan wij eerder deelgenomen hebben”.

Jo Peeters – Product Manager D’Ieteren Porsche Import: “De Heritage van Porsche is heel belangrijk voor ons aangezien 70% van alle Porsches die ooit gemaakt zijn vandaag de dag nog steeds op de baan rijden. Ondanks dat er door de overheid meerdere beperkingen worden gecreëerd ten aanzien van de markt zien wij een grote opkomst aan bezoekers tijdens deze vijfde editie van de beurs. InterClassics Brussels is daarmee een mooi uithangbord voor ons classic car segment richting deze vele bezoekers”.

Axel Persoons – Noble Auctions: “Onze eerste deelname aan InterClassics Brussels ervaren wij als een groot succes. Deze beurs heeft ons veel waardevolle contacten opgeleverd met internationale collectioneurs en kenners”.

De zesde editie van InterClassics Brussels zal plaatsvinden van vrijdag 20 t/m zondag 22 november 2020 in Brussels Expo. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.be.

rsz 320191115 interclassics brussels gerlach delissen photography 2

© 2021 MECC Maastricht