VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zijn de maatregelen rondom Covid-19?

Maatregelen rondom Covid

Tijdens de 6e editie van InterClassics Brussels zijn wij genoodzaakt om maatregelen te hanteren in verband met corona. Om toegang te krijgen tot de beurs dient een geldig Covid Safe Ticket (of Corona Check App) bij de ingang getoond te worden. Met ingang van zaterdag 20 november dienen bezoekers binnen Brussels Expo ten alle tijden een mondmasker te dragen.

Wat is een Covid Safe Ticket (CST)

Het CST is een variant van het Europese Covid-certificaat, bedoeld voor reizen naar het buitenland. Datzelfde certificaat geldt nu dus ook om toegang te krijgen tot bepaalde evenementen of plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Met het CST wordt gecontroleerd of de burger in het bezit is van een van de volgende certificaten:

 een vaccinatiecertificaat waaruit blijkt dat je volledig bent ingeënt met een door de Europese Unie erkend vaccin. Een vaccinatiecertificaat is pas geldig vanaf de 14de dag na de laatste injectie;

• een testcertificaat als bewijs van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) of een antigeentest (sneltest, niet ouder dan 24 uur). Antigeentests moeten worden uitgevoerd door een wettelijk bevoegd persoon. Evenementen kunnen deze tests aan de ingang aanbieden, maar zijn daartoe niet verplicht;

 een herstelcertificaat dat niet ouder is dan 180 dagen.

Voor wie wordt het CST verplicht?

Het CST is verplicht vanaf 16 jaar, tenzij de deelnemers deel uitmaken van een schoolgroep, in alle betrokken sectoren en tijdens alle betrokken evenementen. Opgelet, voor massa-evenementen (zoals concerten in Paleis 12 of La Madeleine) zal het CST worden gevraagd vanaf 12 jaar.

Personen die niet aan het CST zijn onderworpen (zie hierboven), moeten een mondmasker dragen (vanaf 12 jaar) in de betrokken sectoren en tijdens de betrokken evenementen.

Hoe lang zal het CST worden toegepast?

Het CST wordt ingevoerd voor 3 maanden, tot 15 januari 2022. De epidemiologische situatie zal maandelijks worden geëvalueerd om een eventuele opschorting van het CST te overwegen. Bovendien kan het CST worden verlengd indien de epidemiologische situatie dit vereist.

 

© 2021 MECC Maastricht